ΞΑΛΜΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ !
Χρόνια πολλά σε όλους τους εορταζόμενους και μη.
25 Μαρτίου χθες και το έθιμο προστάζει μπακαλιάρο.
Για αυτό είπα κι εγώ να το κάνω με μια άλλη εκδοχή..με μυρωδικά !!
Πάμε να δούμε τα υλικά μας.
ΥΛΙΚΑ :
- Μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος (στο νερό)
- αλεύρι
- μπύρα
- φρέσκο κρεμμύδι
- ξερό κρεμμύδι
- άνηθος
- μαϊντανός
- αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Βάζουμε από την προηγούμενη ημέρα στο νερό τον μπακαλιάρο.Τον ξεκοκαλίζουμε και τον μαδάμε με τα χέρια μας.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι-την μπύρα(1 ποτήρι του κρασιού),τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο.
- Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα ρίχνουμε στο μπολ,προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τον μπακαλιάρο.με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε να γίνουν μια μάζα.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και κουταλιά κουταλιά τηγανίζουμε.
(η ποσότητα των μυρωδικών εξαρτάται πόσο έντονο το θέλετε και πόσο μπακαλιάρο έχετε)
Τραγανοί απ' έξω,αφράτοι μέσα και νηστίσιμο!
ΕΤΟΙΜΟ !!
καλημέρα!!! μπακαλιαροκεφτεδάκια δλδ!!! τελεια!! μ αρεσει ! δεν θα εχει και κόκαλα οποτε μια χαρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήναι ναι μπακαλιοκεφτεδακια!!!ναι οντως χωρις τα κοκαλα είναι πιο ευκολοφαγωτο!!!χα!σε ευχαριστω!
ΔιαγραφήΑυτές τις μέρες ο μπακαλιάρος είναι στα πάνω του! Πόσο όμορφα φαίνονται τα μυρωδικά !!! Καλή συνέχεια Πολυτίμη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τα μυρωδικά δίνει άλλο τόνο στον μπακαλιάρο που έχει την τιμητική του!!Σε ευχαριστώ..και σε εσενα!
ΔιαγραφήΦαίνεται πολύ ωραίο φαγακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://fetoula.blogspot.gr/
σε ευχαριστώ πολύ και για το follow!!!Είναι νόστιμο ειδικά για όσους νηστεύουν!!
Διαγραφή