Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Coffee...accident!

Βγήκες για καφέ και για να σε προσέξει ο σερβιτόρος έριξε ''κατά λάθος'' τον καφέ πάνω σου ;



Να η λύση για να απαλλαγείς από τους λεκέδες ανάλογα το ύφασμα που φοράς !!



Αν φοράς  :

  • Λευκό βαμβακερό : Το ξεβγάζεις αμέσως και μετά το περνάς απαλά με οξυζενέ.
  • Χρωματιστό : Απλώνεις στο λεκέ ένα μείγμα από ίσα μέρη νερού,οινοπνεύματος και άσπρου ξυδιού.
  • Ευαίσθητο (π.χ μεταξωτό) :Απλώνεις με ένα κομμάτι βαμβάκι λίγη ποσότητα βαζελίνης και ξεπλένεις με ζεστό νερό.
  • Μάλλινο : Απλώνεις έναν κρόκο αβγού διαλυμένο σε χλιαρό νερό και ξεβγάζεις.

Τώρα πια δεν χρειάζεται να αγχώνεστε...


Φωτογραφίες...google

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ

Έχεις κολλήσει στο ψυγείο μια αφίσα της Ζιζέλ ,για να μείνεις πιστή στη δίαιτά σου ;




Οι έρευνες δείχνουν ότι μπορεί άθελά σου να σαμποτάρεις τον εαυτό σου.Οι γυναίκες που κοιτάζουν εικόνες πολύ αδυνάτων μοντέλων ενώ προσπαθούν να χάσουν βάρος,έχουν περισσότερες πιθανότητες να φάνε περισσότερο από το κανονικό ,καθώς αισθάνονται ότι ο στόχος του είναι ανέφικτος.Τη μεγαλύτερη επιτυχία την είχαν οι γυναίκες που κοίταζαν φωτογραφίες άλλων γυναικών με κανονικές αναλογίες.



πηγή : cosmopolitan

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Breakfast..crepes!

ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ...ΚΡΕΠΕΣ!!

Ξύπνησα νωρίς σήμερα και είπα να Με περιποιηθώ.
Πήγα στην κουζίνα και κοίταξα να δω αν είχαμε τα πιο απλά υλικά που είμαι σίγουρη τα έχετε όλοι σπίτι σας!

ΥΛΙΚΑ :

  • 1 κούπα αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 αυγό
  • 1/2 πρέζα αλάτι
  • 1 ''καπάκι'' χυμό
  • 1 κουταλίτσα βούτυρο
  • Merenda (φυσικά)
αποτέλεσμα ; 5 κρέπες!
Εάν θέλετε πιο πολλές διπλασιάζετε την ποσότητα των υλικών!


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ :
  • Ζεσταίνουμε το γάλα για 1 λεπτό στο φουρνάκι ή στο μπρίκι!Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλάτι,το βούτυρο,τον χυμό,το γάλα και τα ανακατεύουμε.Μόλις ενοποιηθούν ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι (κατά προτίμηση κοσκινισμένο για να μην κάνει κόμπους) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα.

  • Παίρνουμε το αντικολλιτικό τηγάνι (εάν θέλετε για την πρώτη κρέπα ρίχνετε μια σταγόνα λάδι και την αλείφετε στο τηγάνι) και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε μια κουταλιά και περιστρέφουμε το τηγάνι για να πάει παντού το μείγμα.

Tip : μόλις δείτε ότι ξεκολλάει η κρέπα από το τηγάνι είναι έτοιμη για γύρισμα.

Τις βάζουμε στο πιάτο και προφανώς αλείφουμε Merenda.

Μπορείτε φυσικά να βάλετε και ότι άλλο θέλετε,ανάλογα τα γούστα σας.Υπάρχει ευτυχώς πληθώρα επιλογών.
μπισκότο τριμμένο,φρούτα της εποχής,μέλι-καρύδια κ.ο.κ


ΕΤΟΙΜΕΣ !!

(εάν σας μείνει υλικό το βάζετε στο ψυγείο για την επόμενη μέρα ή για το βράδυ για μια αλμυρή σας απόλαυση...με τυριά-αλλαντικά...σως και τις τιλύγετε ρολά και σε ένα πιρέξ με κρέμα γάλακτος!)

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !
περιμένω εντυπώσεις
(μπορεί να είναι κλασσική συνταγή αλλά πάντα απολαυστική)

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Τούρτα χιονάνθρωπος!

CAP CAP 

Δεν μπορώ να αντισταθώ!Ζητώ συγνώμη!!Μα είναι εκπληκτικά γλυκό και όμορφο!Τι λέτε; Πάμε να το δοκιμάσουμε και από κοντά ;



Είναι φτιαγμένος από κάστανο, μαχλέπι & λευκή σοκολάτα!

Έρχονται Χριστούγεννα!

...

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Τα πολυσπόρια!

ΤΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΙΑ

21 Νοεμβρίου σήμερα και γιορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου! Για να μην ξεχνάμε και τα έθιμά μας αυτή η μέρα ονομάζεται αλλιώς τα Πολυσπόρια



Της Παναγίας της Πολυσπορίτισσας την λένε στα χωριά μας (Αγρίνιο & Ευρυτανία) και τούτη την μέρα φτιάχνουν και σήμερα ακόμα πολυσπόρια.Ένα πανάρχαιο έθιμο στην χώρα μας ,που την καταγωγή του έχει απ'τα αρχαία <<Πυανοψία>>,που γίνοταν την ίδια περίπου εποχή,που οι γεωργοί τελείωναν την σπορά τους.
-Καλή σοδειά συγχωριανέ έυχοταν ,τούτη τη μέρα τα παλαιότερα χρόνια.
Τώρα τα τελευταία χρόνια λένε ,
-Άκουσες τίποτα για κείνη την επιδότηση;
Για αυτήν την μέρα είναι γραμμένο το παρακάτω αφήγημα.
Κείτονταν παράλυτη εκεί στη γωνιά της παρατημένη στον κόσμο της η γρια,όταν της έφτασε η μυρουδιά στη μύτη.Πολυσπόρια.Τι όμορφα που μύριζαν τα μαγκούφικα.Να'χε μισό πιατάκι.Η μυρουδιά που ερχότανε απ'την κουζίνα την είχε αποτρελάνει εντελώς.Η νύφη τα ανακάτευε μες τη μεγάλη μπακυρένια κατσαρόλα με την ξύλινη κουτάλα,κι εκείνα άχνιζαν με μια εξαίσια μυρουδιά.Πολυσπόρια λέει,της ήρε ταμπλάς.Θέλει να σηκώσει το γέρικο κουφάρι,μα δεν μπορεί,πέφτει πίσω ξανά στα μαξιλάρια.
-Μια κταλιά μουρή Νιφ.
Κάνει ν'απλώσει το χέρι,δεν σηκώνεται τ'άτιμο και βρίσκεται στον κόσμο της.Βλέπει τον εαυτό της Νιόνυφη που βράζει στο μπακιρένιο το τσουκάλι πολυσπόρια.
-Τι μοσχοβολιά είναι τούτη ρε γυναίκα και πεθαμένο ακόμα ανασταίνει,έλεγε ο γέροντας της,Θεός σχορέτον κι ακόμα και εκείνη η στριφνή πεθερά της,ο μόνος καλός λόγος που χρώσταγε ήταν γι'αυτά τα πολυσπόρια.
-Για στα χέρια σου ορε νύφη!Τέτοιο φαι θα'χω να το ομολογάω.

Συνέρχεται για λίγο η γριά,βλέπει τη νύφη που περνάει με τα κενωμένα πιάτα και την κοιτάει με πόνο και απελπισία.Μα εκείνη πέρασε χωρίς να την προσέξει.μα θα έρθει όπου να'ναι ο γιός της απο το χωράφι.Θα του γυρέψει ένα πιάτο πολυσπόρια κι εκείνος σίγουρα θα τής το φέρει.
Νυφάδες σήμερα σου λέει.Φτου.Χωρίς αποδοχή να ζητιανεέυεις ένα πιάτο πολυσπόρια.
Της Παναγιάς της πολυσπορίτσας κι εφέτος.
Βοηθειά μας Πατριώτες.

Για να θυμούνται οι παλιοί 
και να μαθαίνουν οι νεότεροι.


Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Christmas at cap cap !

Christmas  
at Cap Cap !

Όρεξη για γλυκάκι κι έξω αρχίζει να σκοτεινιάζει και ψιχαλίζει...οι φίλοι σου, σου έχουν λείψει ;
Να μια καλή ευκαιρία και ένα μαγικό μέρος για να τους δώσεις ραντεβού!

Cap cap !


Μπορεί να έχουμε αρκετές μέρες ακόμα ( 38 ) για τα Χριστούγεννα αλλά μόλις μπεις μέσα...αισθάνεσαι μαγικά !!
Ζεστή ατμόσφαιρα και τα τραπέζια γεμάτα με τις υπέροχες λιχουδιές!

Κάθε εποχή έχει και τις δικές της γεύσεις !

Η φίλη μου πήρε freddo espresso !Ακόμα και αυτό το σερβίρουν σε βαζάκι!!
Εγώ αυτήν την φορά επέλεξα :
brownies με ζεστή σοκολάτα-μπισκότο και φράουλα!
Η αδερφή μου ένα ζεστό τσάι με το όνομα : 
Το μυστικό του μικρού πρίγκιπα !


Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη εποχή να πάτε εάν δεν έχετε πάει ακόμα!!
Από την είσοδο του μαγαζιού μυρίζει Χριστούγεννα!!



Ακόμα κάθεστε ;
Περιμένω εντυπώσεις!!

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Πολίτικη Κουζίνα!!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ !
Μια πρέζα μπαχάρι!

Κάτσατε μέσα σήμερα...Ευκαιρίνα να την δείτε τώρα στο Star...11:15 ! Πρόκειται για μία βιωματική ταινία του σκηνοθέτη Τάσου Μπουλμέτη,που όντας Κωσταντινουπολίτης στην καταγωγή ο ίδιος,καταπιάνεται με το ζήτημα των διωγμών που υπέστησαν από τις τουρκικές αρχές οι Έλληνες της Πόλης το 1964!




Για εμάς που αγαπάμε το καλό φαγητό αλλά πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι με αρχές,ήθος,ήθη κι έθιμα!

Καλή προβολή !

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Αγαπημένες εκπομπές μαγειρικής!

Δόξα το Θεό ..η ελληνική TV έχει πολλές και ενδιαφέρουσες εκπομπές μαγειρικής...σίριαλ μπορεί να μην έχουν αρκετά αλλά αν ανοίξεις την TV οποιαδήποτε στιγμή της μέρας θα σε κολάσουν αυτά που θα δεις...και εννοώ τι άλλο;! Από συνταγές μαγειρικής!

Κατά την γνώμη μου λίγες είναι αυτές που μπορώ να ξεχωρίσω !

Τα κριτήριά μου είναι τα εξής :
  • Κατανοητές συνταγές
  • Υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας
  • Λίγα χρήματα
  • Ο σεφ να χαίρεται να μαγειρεύει
  • Να σε κάνει να θες να το δοκιμάσεις εκείνη την στιγμή
  • Να ανυπομονείς να δεις την εκπομπή του
  • Να έχεις δοκιμάσει τουλάχιστον να εκτελέσεις μια από τις εκατοντάδες δημιουργίες του
Μια από αυτές είναι :

  • Νούμερο 1

'' Νόστιμη Γη ''



Θαυμάζω τον Βασίλη Καλλίδη πρώτα από όλα σαν άνθρωπο.Είναι αληθινός,φιλικός και με τα λόγια του και τις περιγραφές του μπαίνει στα σπίτια μας.Οι συνταγές του είναι εύκολες,κατανοητές,μαμαδίστικες και πεντανόστιμες (το κυριότερο όλων μας)!

Έχουμε κερδίσει και το βιβλίο του από την Ελένη Μενεγάκη!
(δείτε εδώ όλες τις συνταγές της εκπομπής)


Παρεπιπτόντως δεν χάνω ''Ελένη'' τις μέρες που μαγειρεύει ο Καλλίδης!
Παρακολουθώ με απόλυτη προσήλωση Είναι φοβερός ο άνθρωπος τι να λέμε!!!

Μπράβο του!


  • Νούμερο 2
''Chef στον αέρα''

Όπως λέει και η ίδια η Ελένη Ψυχούλη,το φαγητό πρέπει να το μοιραζόμαστε με φίλους.Αυτό κάνει και η ίδια τόσα χρόνια με την δικιά της εκπομπή!
Προσκαλεί φίλους της στην κουζίνα της για να μοιραστούν τις γευστικές τους εμπειρίες αλλά και τα μυστικά τους μαζί μας...για να μην αγχωνόμαστε τι θα φάμε κάθε μέρα!
Άμα την δείτε μια φορά θα θέλετε να δείτε σίγουρα και την επόμενη!!
Την λατρεύω  σαν μαγείρισσα και σαν άνθρωπο γιατί λέει αυτό που σκέφτεται με τον δικό της μοναδικό τρόπο και δεν έχει πρόβλημα να μοιραστεί τις γνώσεις της με το κοινό που την παρακολουθεί.




Δείτε εδώ τις συνταγές της-εκπομπές της.

http://www.chefonair.gr/


Μπράβο της!

  • Νούμερο 3
''Γεύσεις στην φύση''


Τι να πρωτοσχολιάσω ; Την υπέροχη κουζίνα που όλοι θα θέλαμε να έχουμε ή τις γνώσεις και το ταλέντο του σεφ Βαγγέλη Δρίσκα να κάνει να φαίνεται το δύσκολο εύκολο και το σύνθετο απλό.
Η συνήθειά του να συνδυάζει αταίριαστες γεύσεις (έτσι τουλάχιστον νομίζουμε εμείς στην αρχή ) και να δημιουργεί νόστιμα πιάτα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.


Μπράβο του!

 Δείτε εδώ τις συνταγές του!

-περιμένω τα δικά σας σχόλια για τις δικές σας αγαπημένες εκπομπές μαγειρικής και αν έχετε δοκιμάσει να εκτελέσετε κάποια συνταγή από κάποιον σεφ ή τον δικό σας αγαπημένο σεφ-

Πάλι γλυκό θες να φας ;


Να κάτι που μόλις το είδα ήθελα να το                        μοιραστώ μαζί σας!!
Έλα μωρέ, απολαμβάνεις και εσύ πού και πού ένα γλυκάκι σαν άνθρωπος! Πού είναι το κακό; Αν είναι ένα το γλυκάκι και όντως το τρως πού και πού, πουθενά δεν είναι το κακό, αλλά(!) πόσο σίγουρη είσαι ότι η σχέση σου με τα γλυκά είναι αθώα και δεν είσαι και εσύ απλώς άλλο ένα θύμα της σοκολατίνας; Από ό,τι φαίνεται πρόκειται για …μάστιγα! Δεν κάνω πλάκα, αγαπημένη!
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας υγείας του Άμστερνταμ, Paul van der Velpen, η εξάρτηση από τη ζάχαρη είναι...




δείτε την συνέχεια εδώ :